ngjyra shendeti shpirti

Fjala e gjelbërt përmendet shumë në ajetet e Kur’anit fisnik, veçanërisht në ato që përshkruajnë gjendjen e banorëve të xhennetit dhe kënaqësitë që i rrethojnë ata. “Ata rrinë të mbështetur në mbështetëse të gjelbërta e shtroja të bukura” (Er Rahman 76) “Ata veshin rroba të gjelbra prej mëndafshi të hollë e të trashë” (El Kehf 31) e me radhë… Psikologët thonë: Ndikimi i ngjyrës te njeriu është tepër i madh. Janë kryer eksperimente të shumta që bëjnë të qartë se, ngjyra ndikon në reagimin apo vetëpërmbajtjen e njeriut, dhe e bëjnë atë të ndihet i gëzuar apo i trishtuar, të ketë ftohtë apo nxehtë, madjeRead More →

unaza martesa lidhjet

Jeta jonë është përplot me premtime. Ç’është e vërteta, disa nga premtimet tona nënkuptohen dhe nuk thuhen. Ne e ndërtojmë jetën tonë përreth tyre. Ekziston edhe një lloj i posaçëm i premtimeve, të cilat duhet të zgjasin për një kohë të gjatë, madje gjersa të jemi gjallë. Është një gjë shumë e natyrshme që njerëzimi ka zhvilluar një traditë të shkëmbimit të dhuratave, të cilat do të shërbejnë si përkujtues të premtimeve të rëndësishme. Duket sikur një gjë e përkryer që unazat e premtimit – të cilat nënkuptohet që janë të vlefshme – u përzgjodhën si dhuratat më të çmuara të zotimit në mes tëRead More →

Sipas studimit britanik, konsumimi i çajit të gjelbër mund të ndikojë në përmirësimin e funksioneve të trurit, duke ndikuar pozitivisht në grimcat e trurit që janë të ndërlidhura me kujtesën. Studimi i publikuar në revistën “European Journal of Clinical Nutrion” kishte plotësuar Listën e ndikimit pozitiv të çajit të gjelbër, që po ashtu përfshin edhe zvogëlimin e rrezikut për t’u prekur nga sëmundja e Alzhaimerit dhe forma të ndryshme të kancerit, përmirësimin e shëndetit oral dhe kardiovaskular, si dhe ndihmon në rast se dëshironi të humbni në peshë. Ky është studimi i parë, i cili ndryshimet në tru pas konsumimit të çajit të gjelbër iRead More →

Molla ka shije freskuese, është vakt ideal për cilëndo pjesë të ditës. Ajo, pos këtyre sjell me vete edhe pesë dobi të fshehta për organizmin tuaj. Ushqim i ngadalshëm Molla është e pasur me fibra. I nevojitet shumë përtypje, që nuk rastis edhe me ushqimet e tjera, prandaj organizmit i ofron rastin që të ndërpresë kur është i ngopur. Është ushqim ideal grimcues, shtypjen e gjakut e mban stabile e po ashtu edhe nivelin e sheqerit e mban nën kontroll. Merret frymë më lehtë Nënat e fëmijëve të cilat gjatë kohës sa ishin shtatzënë kanë konsumuar nga një mollë në ditë janë më pak tëRead More →

Kozmetike Persia përqendrohet në sytë, hije e ndritur, koleksionet e jashtëzakonshme dhe Qerpiku i madh, çdo gjë që mund të përmirësojë dritëzen  dhe sekretin  në horizont. Kozmetike Arabisht është e gjitha në lidhje me astar sy të jashtëzakonshme që fillon nga zona e brendshme të syrit në zonën e jashtme në zhvillim le  një përshtypje ne   sy .E bukur e  krijuar është rreth mbresëlënës & Mrekullia  Persia Make Up. Gratë arabe janë shumë të çuditshme, besimi i tyre dhe doganat kanë një rol thelbësor në stilin e tyre të modës.   Ky lloj i kozmetikës është i fortë dhe në qoftë se ju pëlqen kozmetikëa natyroreRead More →